Boskinakuhinja

RUSKE KOCKE

 Potrebni sastojci:

Kore:

4 jaja

130g secera

130g brašna 

1.5 kašika kaka

2 kašike mleka

2 kašike ulja

Prašak za pecivo.

Fil:

500ml mleka 

1 kašika sirupa od vanile

2 kašike brašna

3 kašike gustina

4 kašike šecer

100g margarina

70 g kokosa

Glazura:

100g coklade

2 kašike ulja

Priprema:

Odvojiti belanca i cvrst sneg umutiti. Pisebno umutiti zumanca sa šerom, i postepeno dodavati mleko, ulje, brašno , prašak za pecivo i kako. U dobijenu smesu dodavati kasiku po kasiku sneg od belanaca i rucno mesati. Testo podeliti u dva dela i napraviti 2 korice. Peci na 200 stepeni oko 15minuta.

Sipati mleko u serpu, prethodno malo odvojiti u casu. Dodati šećer i ekstrat vanile i staviti da se greje. Posebno umutiti brašno, gustin. Dodti u vruce mleko i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa spireta da se ohladi. U ohladjen fil staviti margarin i dobro mikserom umutiti. 

Namazati jednu koru, preko staviti drugu. Iseci na kocke i svaku kocku filom sa strana premazati pa uvaljati u kokos. Na vrhu staviti rastopljenu čokoladu.








Коментари