Potrebni sastojci:
Kore:
4 jaja
130g secera
130g brašna
1.5 kašika kaka
2 kašike mleka
2 kašike ulja
Prašak za pecivo.
Fil:
500ml mleka
1 kašika sirupa od vanile
2 kašike brašna
3 kašike gustina
4 kašike šecer
100g margarina
70 g kokosa
Glazura:
100g coklade
2 kašike ulja
Priprema:
Odvojiti belanca i cvrst sneg umutiti. Pisebno umutiti zumanca sa šerom, i postepeno dodavati mleko, ulje, brašno , prašak za pecivo i kako. U dobijenu smesu dodavati kasiku po kasiku sneg od belanaca i rucno mesati. Testo podeliti u dva dela i napraviti 2 korice. Peci na 200 stepeni oko 15minuta.
Sipati mleko u serpu, prethodno malo odvojiti u casu. Dodati šećer i ekstrat vanile i staviti da se greje. Posebno umutiti brašno, gustin. Dodti u vruce mleko i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa spireta da se ohladi. U ohladjen fil staviti margarin i dobro mikserom umutiti.
Namazati jednu koru, preko staviti drugu. Iseci na kocke i svaku kocku filom sa strana premazati pa uvaljati u kokos. Na vrhu staviti rastopljenu čokoladu.
Коментари
Постави коментар