Potrebno:
1 veća glavica kiselig kupusa, 500 gr mlevenog mesa, veća glavica crnog
luka, 3-4 čena belig luka, 200 gr pirinča, začini, 2 jaja, mleko.
Priprema:
1. Napraviti podvarak : iseći glavicu kupusa kao duvan, dobro iscediti i staviti u vatrostalnu činiju, dodati malo slanine, začin c, biber, lovorov list, biber u zrnu, to peći na 200°C poklopljeno, uz često mešanje.
2. Meso : izdinstati glavicu crnog luka, dodati beli luk, i meso i mešati sve dok se meso dobro ne razabere, dodati začine po želji (začin ce, biber mleveni).
3. Skuvati pirinač tako da ostane ceo. Procediti.
U dublju djuvečaru ili pekač redati: kupus, meso, pirinač, kupus.
Sve to odmah zaliti sa umućenim jajima sa mlekom. Staviti da se peče 1h. Tokom pečenja prekriti folijom i pred kraj skinuti foliju.
Služiti sa pavlakom. Ili pavlaku namazati po vrhu nakon pečenja.
Коментари
Постави коментар