Potrebni sastojci:
2 jaja
1 svež kvasac
2 kašike secera
500ml mleka
1kg brašna
1 šolja ulja
Šecer u prahu
Džem po želje
Priprema:
Odvojiti malo mleka (mako da bude), staviti izmrvljen kvasac, 2 kašike šecera, i 2 kašike brašna. Ostaviti da nakvasa.
Umutiti 2 jaja, sipati 1 solju ulja i nakvasali kvasac, i preostalo mleko. Sve lepo izmešati, pa postepeno dodavati brašno. Smesu staviti na radnu površinu i mesiti dok nedobijete glatko testo. Prekriti krpom i ostaviti da odstoji 40 minuta. Pošto je testo naraslo razvuci ga na debljinu od 4 mm, iseći u kvadrate pa puniti pekmezom i praviti loptic. Redjati u podmazan pleh. Premazati ih uljme i staviti u prethodno zagrejanu rernu. Peći na 200 stepeni 50min, zasino od rerne.
Коментари
Постави коментар