Boskinakuhinja

📌SARMA📌

 Potrebni sastojci:

700g mlevenog mesa (400g junećeg i 300g svinskog mesa)

3 srednje glavice luka

1 srednja šargarepa 

4 čena belog lika

1 kašika vegete

Malo bibera

Malo soli

Suvi peršun

100g pirinča

2 kašike domaće masti

1 kašika aleve paprike slatke

2kg kiselog kupusa

Suvo meso

Priprema:

Zagrejati mast, izdinstati luk, šargarepu i beli luk, potom dodati meso, dobro sve izdinstati. Zatim staviti začine i na kraju pirinač. Ostaviti da se prohladi.

Na dno šerpe poredjati liske kupusa, a preko njih redjati napravljene sarme, izmedju sarmi poredjajte suvo meso, na kraju opet prekriti liskama kupusa. Naliti vodm i kuvati na tihoj vatri 8 sati, potom prebaciti u rernu da se zapeku. 45 minuta na 180 stepeni.










Коментари