Potrebni sastojci:
700g mlevenog mesa (400g junećeg i 300g svinskog mesa)
3 srednje glavice luka
1 srednja šargarepa
4 čena belog lika
1 kašika vegete
Malo bibera
Malo soli
Suvi peršun
100g pirinča
2 kašike domaće masti
1 kašika aleve paprike slatke
2kg kiselog kupusa
Suvo meso
Priprema:
Zagrejati mast, izdinstati luk, šargarepu i beli luk, potom dodati meso, dobro sve izdinstati. Zatim staviti začine i na kraju pirinač. Ostaviti da se prohladi.
Na dno šerpe poredjati liske kupusa, a preko njih redjati napravljene sarme, izmedju sarmi poredjajte suvo meso, na kraju opet prekriti liskama kupusa. Naliti vodm i kuvati na tihoj vatri 8 sati, potom prebaciti u rernu da se zapeku. 45 minuta na 180 stepeni.
Коментари
Постави коментар