Boskinakuhinja

📌BAKLAVA📌

Potrebni sastojci:

1kg kora za baklavu

300g mlevenih oraha

100g seckanih oraha

100g seckanog suvog grožđa

4 kašike prezli

3 kašike šećera

Ulje za  premazivanje

Serbet:

1.5l vode

1kg šećera

Priprema:

Orahe, prezle suvo grozdje i šecer pomesati.

U podmazanj pleh staviti 1 koru premazati ulje, drugu koru isto premazati uljem, tako četri kore i na četvrtu premazanu naneti fil, onda opet 4 kore koje se premazu pa opet fil, i tako sve doko ima kora i fila. Predposlednja kora se maze uljem a zadnja kora ne, prvo se baklava iseče na romboide pa onda svaki romboid premazati uljem i poprskati vodom. Rernu zagrejati i staviti baklavu i preći na 180 stepeni, 40 min zavisno od rerne.

Skuvati šerbet od 1.5l vode i 1kg šećera, ostaviti sa se prohladi. Kada se prohladi zaliti vrelu baklavu kada se izvadi iz rerne.





Коментари