Potrebni sastojci:
1kg kora za baklavu
300g mlevenih oraha
100g seckanih oraha
100g seckanog suvog grožđa
4 kašike prezli
3 kašike šećera
Ulje za premazivanje
Serbet:
1.5l vode
1kg šećera
Priprema:
Orahe, prezle suvo grozdje i šecer pomesati.
U podmazanj pleh staviti 1 koru premazati ulje, drugu koru isto premazati uljem, tako četri kore i na četvrtu premazanu naneti fil, onda opet 4 kore koje se premazu pa opet fil, i tako sve doko ima kora i fila. Predposlednja kora se maze uljem a zadnja kora ne, prvo se baklava iseče na romboide pa onda svaki romboid premazati uljem i poprskati vodom. Rernu zagrejati i staviti baklavu i preći na 180 stepeni, 40 min zavisno od rerne.
Skuvati šerbet od 1.5l vode i 1kg šećera, ostaviti sa se prohladi. Kada se prohladi zaliti vrelu baklavu kada se izvadi iz rerne.
Коментари
Постави коментар